Portorož

Portorož v vsem svojem čaru in edinstvenosti predstavlja moderno turistično središče na slovenski obali. V vsej svoji veličini združuje bogato kulturno-zgodovinsko dediščino s prednostmi moderne turistične destinacije. Vrhunski hoteli, izvrstna ponudba wellness storitev, urejene plaže, kongresne kapacitete, trendovski bari in klubi, odlično gastronomija so le peščica portoroških značilnosti. Zaradi številnih atraktivnih vsebin in obilja zanimivih dogodkov predstavlja Portorož idealno izbiro za prebivanje tako dolgoročno kot kratkoročno.

Glavne naravne danosti, ki zaznamujejo Portorož so: milo podnebje, bujna vegetacija, približno 1-kilometrska peščena plaža in plitvo, toplo morje.

Portorož je že vse od njenega začetka v tesni povezanosti s pojmoma zdravilišče in zdravje. Leta 1897 so Portorož uradno razglasili za zdraviliški kraj. V Portorožu stojijo številne razkošne vile še iz časa Avstro-Ogrske, ko je Portorož predstavljal enega najpomembnejših zdraviliških krajev v regiji.V današnjih dneh je poznan predvsem po raznoliki hotelski ponudbi, eni od najsodobnejših marini v Evropi in igralnici z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, kamor gosti iz vse Slovenije in številnih evropskih in svetovnih držav prihajajo preizkušat srečo.

V bližini Portoroža se nahaja Krajinski park Sečoveljske soline s pestro ponudbo znamenitosti ter posebnim Thalsso Spa centrom Lepa Vida. Prav tako se v neposredni bližini Portoroža nahaja manjše mednarodno letališče. V Portorožu imajo sedež Srednja pomorska šola, Fakulteta za pomorstvo in promet univerze v Ljubljani ter Visoka šola za hotelirstvo in turizem. V Portorožu skupno živi 2.928 prebivalcev.

Posredovanje: prodaja
Velikost: 270,00m²
Zemljišče: 545,00m²
Cena: 1.550.000 €
Posredovanje: prodaja
Velikost: 150,00m²
Zemljišče: 80,00m²
Cena: 690.000 €
Posredovanje: prodaja
Velikost: 432,10m²
Zemljišče: 726,00m²
Cena: 1.500.000 €